MENU

GALERI 2022

Foto

Tarikh

Tajuk

jalan angkat

 

16.06.2022

PROGRAM SEMPENA MAJLIS PENUTUPAN HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT DAERAH MUAR

Aktiviti plogging bermula daripada Jalan Othman sehingga Jalan Hashim dan berkumpul di tapak pelancaran (Kawasan letak kereta bazar MARA / Sg Bentayan) bagi penyempurnaan penutup Hari Sukan Negara Peringkat Daerah Muar.

Acara simbolik mencampak ‘Mudball’ ke Sungai Bentayan dirasmikan oleh Pegawai Daerah Muar, Tuan Haji Mustaffa Kamal Hj Shamsudin bersama Yang Dipertua, Encik Jamil Hasni Bin Abdullah.

Jumlah keseluruhan hasil program kutipan plogging sebanyak 75.76 kg telah berjaya dikutip sempena sambutan penutup Hari Sukan Negara hari ini.

 

GALERI 2021

Foto

Tarikh

Tajuk

sitaan.jpg

Foto Seterusnya klik di sini 

20.10.2021

#TaxForce #OperasiSitaan #CukaiHarta

#BayarCukaiTanggungjawabSemua

TAXFORCE : OPERASI SITAAN PREMIS PERNIAGAAN & KEDIAMAN GAGAL BAYAR CUKAI HARTA

16 JUN 2022

Anggota Unit Cukai Harta, Jabatan Kewangan Majlis Perbandaran Muar (MPM) telah melaksanakan operasi sitaan dan kaveat terhadap 3 buah premis di sekitar kawasan daerah Muar yang mempunyai tunggakkan bil cukai harta serta gagal membayar cukai harta selepas diberikan Notis (E). Tindakan penguatkuasaan ini dijalankan selaras dengan Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171),Seksyen 148.

Operasi sitaan yang diketuai oleh Akauntan MPM disertai oleh anggota “TaxForce” yang terdiri dari pihak PDRM, Jabatan Kewangan, Jabatan Penguatkuasaan, Jabatan Penilaian & Pengurusan Harta serta Unit Undang Undang MPM.

 

  • 1